Bereidingstijd: 3-4 uur

Ingrediënten: voor 4 personen
400 g runderlappen in grove stukken
1-1½ tl kaneel
¾-1 el cacaopoeder
½-1 tl piri piri (of een rode peper in ringetjes gesneden)
1 grote ui in dunne partjes
2 tenen knoflook in plakjes
4 cocktailtomaten in stukjes
3 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
150 ml vleesbouillon (een deel kan worden vervangen door rode wijn)

Bereidingswijze:
Wrijf de stukken vlees in met zout, versgemalen zwarte peper en kaneel. Verwarm de olijfolie in de braadpan en bak de stukken vlees op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin. Verdeel de ui en knoflook erom heen en bak daarna nog 2 minuten.
Verdeel daarna de tomaten tussen het vlees en strooi de cacao en piri piri erover. Sprenkel de azijn erover. Schep alles om en schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij. Breng de saus aan de kook. Stoof het vlees verder op zacht vuur (zo nodig op een vlamverdeler) in 3-4 uur gaar, de saus mag maar net in beweging zijn.

Verdeel daarna de tomaten tussen het vlees en strooi de cacao en piri piri erover. Sprenkel de azijn erover. Schep alles om en schenk de bouillon langs de rand van de pan erbij. Breng de saus aan de kook. Stoof het vlees verder op zacht vuur (zo nodig op een vlamverdeler) in 3-4 uur gaar, de saus mag maar net in beweging zijn.

Serveertips:
Lekker met rijst en sperziebonen.

Bron: Dekamarkt.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht