Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingredienten: voor 2 personen

  • 4 dunne preistengels.
  • 4 el. olijfolie.
  • 50 ml. witte wijn
  • 250 ml. kippenbouillon van tablet.
  • 2 tl wittewijn azijn.
  • 1 tl. pittige mosterd (met zaad, ik gebruik altijd Antigua mosterd van Marne)
  • 2 el. verse peterselie fijn gehakt

Bereidingswijze:
Onderkant en donkergroene stugge deel van de prei verwijderen..
De witte gedeelten in gelijke stukken van 5cm. snijden en goed wassen en uit laten lekken.
Olie verhitten en de prei op middelhoog vuur 10 min goudbruinbakken en regelmatig keren.
Wijn en 100ml van de kippenbouillon toevoegen en met deksel op de pan smoren tot de prei zacht is.
Leg de prei op serveerschaal.
Wijnazijn en de rest van de kippenbouillon in de pan schenken en aan de kook brengen en tot de helft in laten koken.
Pan van het vuur nemen en de mosterd er door roeren breng op smaak met peper en zout uit de molen.
Wijnmengsel over de prei schenken en een uur laten marineren.
Prei op kamertemperatuur serveren.

Serveertip: Heel erg lekker bij gebraden kip uit de oven of kipfilet

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht