Bereidingstijd: 3.5 uur

Ingrediënten: voor 3 tot 4 personen
1 pak zuurkool
450 gram riblappen
25 gram boter
100 gram spekreepjes
½ eetlepel paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad
½ eetlepel (gedroogde) tijm
125 ml runderbouillon

Bereidingswijze:
Laat de zuurkool in een vergiet uitlekken en druk het vocht eruit. Snijd de riblappen in grove stukken. Verwarm de boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt en bak de stukken vlees rondom bruin.
Schep de stukken vlees op een bord. Bak de spekjes in het bakvet uit. Strooi er paprikapoeder, karwijzaad en tijm over en schep de zuurkool erdoor.
Bak 2 minuten en schenk de bouillon erbij. Leg de stuken vlees tussen de zuurkool en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan in 2½ tot 3 uur zachtjes gaar.

Serveertips:
Lekker met gekookte aardappelen

Bron: Dekamarkt inspiratie.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht