Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • verse gemberwortel (± 1.5 cm)
  • 2 eetl. sherry
  • 2 eetl. ketjap
  • 1 rode peper
  • evt. ½ theel. sambal
  • 1 theel. citroensap
  • 1-2 kipfilets
  • 500 gr. spitskool
  • 1 gele paprika
  • 3 bolletjes stemgember
  • 1 eetl. olie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Voorbereiding:
Schil het stukje gemberwortel en snij het fijn.
Verwijder de zaadjes van de rode peper en snij het fijn.
Maak een marinade van de gemberwortel, de sherry, de ketjap, de rode peper, de sambal en het citroensap.
Snij de kipfilet in blokjes. Marineer het vlees 1 uur in de koelkast.
Maak de spitskool schoon en snij in repen.
Maak de paprika schoon en snij in blokjes.
Snij de stemgember fijn.

Bereidingswijze:
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak nierin de kip in enkele minuten bruin.
Pers de knoflook er boven uit.
Voeg de paprika, de spitskool en de stemgember toe en roerbak het gerecht in 8 minuten verder gaar.
Maak het gerecht op smaak met peper en zout.

Serveertips:
Lekker met wat witte rijst.

Bron: Voedingscentrum.nl


FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht