Roergebakken mie met kip, broccoli en rode peper
Roergebakken mie met kip, broccoli en rode peper

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 2 blokken dunne mie (conimex) of 125 mg mie per persoon
  • 200 g kipfilet, in kleine stukjes gesneden
  • 1 klein bolletje knoflook knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper, in smalle ringetjes
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (djintan)
  • 2 cm verse gember, fijn gesneden
  • 300 gr broccoliroosjes
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus (conimex is de lekkerste)
  • scheut sherry om af te blussen
  • 2 eetlepels (wok)olie

Hulpmiddelen:
Pan, Wok, Snijplank, Mesjes

Bereidingswijze:
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep in een kom de kip om met de knoflook, rode peper, komijn, gember en sojasaus. Halveer de kleinste broccoliroosjes en snijd de grootste in vieren. Kook de broccoliroosjes beetgaar, giet ze af met koud water tot ze niet meer warm zijn. Verhit in een wok de(wok)olie en roerbak de kip 5 minuten, blus af met een scheutje sherry.Voeg de broccoli toe. Schep nog even door tot alles goed warm is. Doe de mie op een bord en schep daar op de kip/broccoli mix.

Serveertips:
Eet smakelijk!

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht