Een snel en makkelijk roerbakgerecht van plakjes varkenshaas met paksoi en paprika.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 1 varkenshaas
  • 4 eetl. olie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika′s
  • 1 kleine struik paksoi
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 theel. gemalen komijn
  • zout
  • peper

Voorbereiding:
Snijd de varkenshaas in plakjes van een halve cm. Hak de knoflook en de rode peper fijn. Schil de gember en snijd die fijn. Snipper de ui en snijd de paprika′s in repen. Snijd ook de paksoi in repen en houd wit en groen apart.
Marineer de plakjes varkenshaas in 2 eetl. sojasaus, en de helft van de knoflook, gember en rode peper en de komijn.

Bereidingswijze:
Verhit (vuur half hoog) 2 eetl. olie in de wok en bak hierin de plakjes varkenshaas ongeveer 4 minuten, haal dit uit de pan, en houd dit afgedekt en warm.
Verhit de rest van de olie (vuur hoog) en fruit de ui hier 3 minuten in. Voeg dan de rest van de knoflook en rode peper toe en roerbak ca. 5 minuten. Voeg de paprika toe, roerbak weer 2 minuten, voeg dan het wit van de paksoi toe en roerbak weer. Voeg dan het groen van de paksoi toe met het vlees en roerbak nog ca. 3 minuten. Proef en breng op smaak met zout en evt. nog extra peper.

Serveertips:
Lekker met roergebakken mie.

Bron: gulick op Smulweb.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht