Romige venkel en prei met zalm
Romige venkel en prei met zalm

Met maar een paar ingredienten zet je in een handomdraai iets heerlijks op tafel!

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 1 venkelknol
  • 200 gr. prei (1 prei)
  • 250 gr zalmblokjes (niet gerookt!)
  • 75 ml creme fraiche
  • 1 el citroensap of meer naar smaak
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:
Was de groente. Snijd de prei in dikke ringen en de venkel in dunne schijfjes.
Verhit wat olijfolie in een gietijzeren (braad)pan. Smoor de groente in 10 minuten gaar. Voeg eventueel een eetlepel water toe.
Bak ondertussen in een koekepan de blokjes zalm gaar.
Als de groente gaar is, roer je de citroensap en de creme fraiche erdoor. Schep tot slot de zalm erdoor en breng op smaak met een beetje zout en royaal peper. Laat alles met de deksel op de pan goed doorwarmen.

Serveertips: Serveer met brood, rijst of gebakken aardappeltjes.

Bron: Odin.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht