Echt zóóóóó lekker

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur (door het marineren van de kaas!)

Ingrediënten: voor 6 personen

  • 150 g roquefort (of evt een iets mildere blauwe kaas)
  • 4-5 el cognac
  • 2 el olijfolie
  • 3 rode uien, dungesneden
  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
  • geklutst ei of melk, om te glaceren
  • 12-14 halve walnoten, gehakt
  • 4 el fijngeknipt vers bieslook
  • versgemalen peper
  • geknoopte sprietjes bieslook, om te garneren

Voorbereiding:
Verkruimel de roquefort boven een kleine kom, giet de cognac erover en laat de kaas 1 uur marineren.
Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de gesneden uien onder af en toe roeren 20 min. op laag vuur.
Neem de pan van het vuur en zet hem opzij.

Verhit de oven voor op 220°C

Bereidingswijze:
Leg een vel bakpapier op een bakplaat of rooster (nog niet in de oven).
Leg de velletjes bladerdeeg los van elkaar op het bakpapier, en laat deze ontdooien, prik ze in met een vork.
Bedek de randjes met wat geklutst ei of melk. Zelf gebruik ik een ronde ringsteker met een diameter van 10 cm om het middden af te scheiden van de randen.
Voeg de walnoten en het bieslook toe aan de uien, en breng op smaak met versgemalen peper.
Verdeel dit op de bladerdeegplakjes (dus binnen de ring), maar laat de randjes vrij.
Schep nu de kaas met cognac op het vulsel op de bladerdeegplakjes, maar laat ook nu de randjes vrij.
Bak ze in 12-15 min. goudbruin.

Serveer ze warm – met geknoopt bieslook.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht