Salade van roodbaars met gegrilde venkel en olijven-kappertjes-salsa

Echt de moeite waard om eens te proberen.

Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 2 roodbaarsfilets
  • 2 limoenen
  • handvol zwarte olijven, grof gehakt
  • stuk of 6 semi-zongedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paar takjes verse basilicum (en evt. peterselie oid), fijn gehakt
  • 1 venkelknol
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • twee handen vol rucola slamelange
  • viskruiden
  • versgemalen peper en zout
  • klein beetje olie om te bakken

Voorbereiding:
Snijd de venkel tamelijk smalle parten. Snijd de puntpaprika eerst in de lengte door, en snijd iedere helft nog eens in 2 of 3 stukken.
Blancheer de venkel ca. 4 minuten in kokend water, tot ie beetgaar is. voeg na twee minuten ook de paprika toe en blancheer die even mee.

Maak een grove salsa van de gehakte olijven, tomaatjes, basilicum en kappertjes. Houd twee partjes limoen apart voor de garnering en pers de rest uit. Voeg een beetje van het limoensap toe aan de salsa en breng op smaak met versgemalen peper.

Maak een dressing van een flinke eetlepel limoensap met 3 eetlepels olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

Bereidingswijze:
Verhit een grilpan tot hij heel heet is en leg de stukken venkel en paprika erin. Gril in een paar minuten tot er mooie strepen op staan. Haal uit de pan en laat een beetje afkoelen.

Dep de vis droog en wrijf in met viskruiden. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de vis in ong. 2 minuten per kant net gaar.

Serveertips:
Leg op ieder bord een handvol rucola-slamelange. Verdeel de gegrilde venkel en paprika erover en besprenkel met de dressing. Leg er een roodbaarsfilet op, verdeel de salsa erover en garneer met een partje limoen en evt. wat venkelgroen.

Serveer met wat donker brood in repen en een olijfolie-dip.

Bron: FJbaktpannenkoeken op Smulweb.nl

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *