Bereidingstijd: 20 minuten koken + 10 minuten wachten

Ingrediënten: voor 4 personen
500 gr rundergehakt
2 uien
1 citroen
3 tomaten
2 el. komijnzaad
3 tenen knoflook, gehakt
½ tl. kaneel
6 el. rozijnen
1 el. honing
1 tl. kurkuma
1 blik kikkererwten, uitgelekt
8 el. verse platte peterselie
4 el. olijfolie

Bereidingswijze:
Bak het gehakt al omscheppend met de uien, zonder olie of boter, op hoog vuur circa 5 minuten in een grote hapjes pan. Zet dan het vuur lager. Rasp de schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de tomaten doormidden en hak ze fijn.

Voeg aan het gehakt het komijnzaad, citroensap, de knoflook, kaneel, citroenschil, tomaten, rozijnen, honing, kurkuma, peper zout en 100 ml water toe.
Breng aan de kook en voeg de kikkererwten toe. Schep voorzichtig om en zet het vuur lager. Laat 10 minuten zachtjes doorwarmen. Breng op smaak met 6 el. peterselie en zout of citroensap naar smaak.

Serveertips:
Serveer in warme diepe borden en besprenkel met de overgebleven peterselie en olijfolie.

Bron: Dekamarkt.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht