Een lekkere varatie met sperziebonen is om de boontjes eens op zijn Spaans te bereiden. Even beetgaar koken en daarna de sperziebonen serveren in een licht pittige salsa van tomaat

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen
4 trostomaten of 300 gram tomatenblokje uit blik
pond sperziebonen
2 tenen knoflook
1 ui
1 verkruimeld laurierblad
1 theelepel paprikapoeder
1 snufje chilivlokken
2 eetlepels peterselie
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:
Zet water op. Verwijder de punten van de sperziebonen. Kook de bonen beetgaar met een snufje zout. Dit duurt een minuut of vier. Haal de sperziebonen uit de pan, en spoel ze even kort af met koud water. Dit haalt de sterke bonenlucht er vanaf en verbetert de smaak. Houd de boontjes even apart.
Snipper de ui en knoflook. Maak de tomaten schoon en snijd ze in blokjes.
Fruit de ui in een koekenpan. Voeg zodra de ui glazig word de knoflook toe. Voeg vervolgens het verkruimeld laurierblad en de chilivlokken toe. Laat de smaken op een rustig vuur even loskomen.
Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe.
Laat het onder af en toe roeren in 15 minuten inkoken.
Voeg de sperziebonen en de peterselie toe en warm die even goed op in de salsa.

Een lekker gezond en licht pittig bijgerecht, dat je bij veel gerechten kunt gebruiken

Bron: Theo puur avontuur

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht