Spitskool met groente- gehaktvulling
Spitskool met groente- gehaktvulling

Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 1 spitskool (à 400 g)
  • 1 ui
  • 1-2 teentje(s) knoflook
  • 1 wortel
  • 15 g boter
  • 250 g gemengd gehakt
  • 1 prei
  • Zout
  • versgemalen peper
  • ½ tl karwijzaad (kummel)
  • crème fraîche
  • boter om in te vetten
  • geraspte Parmezaanse kaas

Hulpmiddelen:
Ovenschaal

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 ˚C en beboter een ovenschaal.
Maak de kool schoon, was en halveer hem en blancheer ± 7 minuten in kokend zout water. Haal uit de pan, spoel koud af en laat goed uitlekken.
Haal de binnenste bladeren eruit en snij in fijne reepjes, zet de uitgeholde koolhelften apart.
Pel de ui en knoflook en snipper ze. Schil de wortel en rasp deze grof. Snijd ook de prei fijn.
Verhit de boter in een pan en rul het gehakt tot hij bruin kleurt, doe nu de knoflook en ui erbij en bak alle groenten 3-4 minuten onder voortdurend keren mee. Voeg zout, peper en karwijzaad en de creme frache toe, warm nog even goed door en en vul de halve spitskolen ermee.

Leg in de ovenschaal, bestrooi met de kaas en bak 30-35 minuten.
Haal uit de oven en serveer direct.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht