Een fris zure/zoete stamppot.
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: voor 2 personen
- 300 g kruimige aardappelen
- 25 gr boter
- ½ duopak magere spekreepjes (250gr)
- 1 ui gesneden (grof)
- 500 gram gekookte bietjes
- 1 appel (fris zuur)
- beker creme fraiche
Voorbereiding:
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken
Snijd de bietjes in blokjes
Schil de appel, verwijder het klokhuis, snijd de kwarten in stukjes
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in water met zout in ± 25 min gaar.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekreepjes knapperig, 6 a 7 minuten. Voeg de ui toe en bak 3 minuten mee. Voeg de bietjes toe en bak 5 minuten mee. Schep de appel door het bietenmengsel.
Giet de aardappelen af. (eventueel het kookvocht opvangen om in puree te gebruiken) Stamp de aardappelen met twee eetlepels creme fraiche tot een smeuige puree.
Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Bron: Allerhande