Stamppot rode uien met rozemarijn en saucijzen
Stamppot rode uien met rozemarijn en saucijzen

Bereidingstijd:  45-60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 100 gram roomboter + 1 eetlepel voor de saucijzen
  • 4 rode uien, in dunne plakjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2-3 saucijzen
  • 400 gram kruimige aardappelen, in stukken
  • Naaldjes van 1 takje rozemarijn, fijngesneden + extra voor garnering
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels mierikswortel (potje)

Bereidingswijze:
Verwarm de boter op middelhoog vuur tot bruisend, voeg de uien en knoflook toe en laat onder af en toe omscheppen 30-35 minuten zachtjes bakken. Draai als het te hard gaat het vuur lager. De uien zijn goed als ze donkerrood, zacht en gekaramelliseerd zijn.
Bak intussen de saucijzen in 1 el boter in 18-20 minutengaar, keer af en toe.
Kook de aardappels in een bodem water, met  ½  eetlepel zout een de rozemarijn, met het deksel op de pan gaar.
Giet de aardappels af in een vergiet, zodat de rozemarijn niet verloren gaat, doe alles terug in de pan en stamp ze met de olijfolie en mierikswortel fijn. Meng de uien met het door de puree. Breng op smaak met zout en verse peper.
Je kunt de saucijzen in stukjes door de puree doen of apart ernaast serveren. Garneer met een takje rozemarijn.

Bron: Delicious magazine

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht