Een heerlijke Griekse stoofschotel, en makkelijk te maken.

Bereidingstijd: langer dan 2 uur

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 750 g sukade/riblappen
  • 750 g uien, ik neem wat kleinere (of cocktail) uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikjes gepelde tomaten (800 g)
  • 2 laurierblaadjes
  • ¾ theelepel gemalen piment
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1,5 dl rode wijn
  • 1 dl olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1,5 dl water
  • zout en zwarte peper naar smaak

Voorbereiding:
Snij het vlees in dobbelsteentjes, uien in stukjes ( cocktail uien halveren) en knoflook in dunne plakjes. Bak de uien apart in koekenpan ( 15 minuten).

Bereidingswijze:
Verhit de olie in de braadpan; vlees rondom bruin bakken. Strooi zout en peper erover. Bak kort de knoflook mee en voef tomaten en specerijen toe. Bak alles 1 minuut.
Doe azijn,wijn,honing en 1,5 dl water in de braadpan en breng aan de kook. Stoof 2 uur met deksel op de pan op laag vuur.
Doe de uien erbij en 3 kwartier laten sudderen.

Serveertips:
Met rijst of gekookte aardappelen.

Bron: receptenhoek op smulweb.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht