Bereidingstijd: Langer dan 1 uur

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 4-6 kippendijtjes
  • 2 el kipkruiden
  • 1 flesje dubbelbier
  • 50 gr boter
  • 2 uien (in halve ringen)
  • 2 tenen knoflook (in plakjes)
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm

Voorbereiding:
Wrijf de kippendijtjes in met de kipkruiden, laat het bier in een trappistglas uitbruisen.

Bereidingswijze:
Bak de kippendijtjes aan in de boter en voeg de uien en knoflook toe. Doe er dan de champignons bij en bak die 5 minuutjes mee, voeg dan de tomatenpuree toe en bak die ook nog een minuutje mee. Leg de laurier en tijm bij de kip en giet er dan de bouillon en het bier op en breng dit aan de kook. Laat het geheel ongeveer een uurtje heel zachtjes stoven, zo wordt de kip heel zacht en trekken de smaken goed erin. Daarna de laurier en tijm verwijderen en lekker warm opdienen.

Vlak voor het serveren kun je de kippendijtjes er nog even af halen en de saus naar smaak indikken met wat allesbinder.

Serveertips: Lekker met aardappelpuree en sperzieboontjes!

Bron: Delarosa op Smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Een reactie op “Stoofpotje van kippendijtjes in dubbelbier

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht