Lekker winters voorgerecht of zomaar tussendoor

Tartaar van gepocheerde kip met berenburgsjalotjes
Tartaar van gepocheerde kip met berenburgsjalotjes

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen
300 g kippedij
3 dl kippenbouillon
1 theelepel kurkuma
100 gr sjalotjes, fijngehakt
1 borrelglas berenburg
200 g crème fraiche
1 bakje cress, of een bosje koriander

Bereidingswijze:
Breng de bouillon aan de kook met de kurkuma en leg er de hele kippedijen in. Laat dit 20 minuten tegen de kook aan garen.
Bak de sjalotjes met een klein beetje boter glazig in een hapjespan, voeg de Berenburg toe en laat dit 5 minuten op laag vuur stoven.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes, meng deze met de helft van de sjalotjes en roer er een lepel crème fraiche doorheen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Maak op elk bord een mooi timbaaltje. Strijk af met de resterende creme fraiche, schep er een lepel Berenburgsjalotjes op en maak af met een plukje cress of een handje gehakte korianderblaadjes.

Serveertips:
Serveer met een glaasje Berenburg.

Bron: Proef-Keurslager, feb-2015

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht