Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen
2 mango’s, verse
3 el. citroensap
2 el. vissaus
50 gr. basterdsuiker, witte
1 el. olie
1 teen knoflook
2 bosuitjes
1 mespunt sambal oelek
1 krop lollo bianco
1 peper, Spaanse rode
Zout

Voorbereiding:
Neem bij voorkeur onrijpe mango’s. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in stukken. Doe de mango in een kom. Sprenkel er eenderde van het citroensap en strooi er wat zout over. Laat de mango zo 15 minuten staan

Bereidingswijze:
Dep de mango droog met keukenpapier. Doe de vissaus met de basterdsuiker en de olie in een steelpan. Laat de suiker op zacht vuur al roerende smelten. Hak de knoflook fijn en snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer ze met de sambal door het sausje. Schep het sausje door de mango. Was de lollo bianco en sla de bladeren goed uit. Snijd de bladeren in grove repen en verdeel deze over een platte schaal. Schep de mangosalade erop.

Serveertips:
Garneer met dunne reepjes rode peper.

Bron: heleen51 op smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht