Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:
450 g stevige witvis filets
3 el mais of rijstebloem
1 el vissaus
1 losgeklopt ei
½ kopje verse korianderblaadjes
3 tl rode curry pasta
1-2 tl gesnipperde rode pepers
100 g sperziebonen (in kleine plakjes)
2 fijngesnipperde lente-uitjes
½ kopje olie om in te bakken

Bereidingswijze:
Doe de vis in een keukenmachine en maal dit in 20 seconden tot een gladde pasta. Voeg het meel, de vissaus, het ei, de korianderblaadjes, de curry pasta en de gesnipperde rode pepers toe. Maal alles in 10 seconden tot een gladde pasta.
Doe het vismengsel in een kom en voeg de sperzieboontjes en lente-uitjes toe. Roer alles goed door elkaar. Maak met natte handen een plat koekje van 2 eetlepels van het mengsel.
Verhit de olie in een wok en bak (maar een paar koekjes tegelijk) tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier terwijl je de rest bakt.

Serveertips: lekker dippen in een pittige saus of een zoetzure tamarinde saus

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht