Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen
2 komkommers, geschild en in reepjes gesneden
1 rode ui, gepeld en fijngesnipperd
3-4 gedroogde chilipepers, fijngehakt
5-7 eetlepels witte-wijnazijn
5 eetlepels suiker
1 theelepel zout

Voorbereiding:
Let op: het gerecht moet minimaal 1 uur in de koelkast staan alvorens te serveren.

Bereidingswijze:
Doe de reepjes komkommer in een schaal en strooi de ui en de chilipeper erover. Breng de azijn met anderhalve deciliter water, suiker en zout aan de kook en laat alles doorkoken tot de suiker is opgelost. Schenk de warme vloeistof over de komkommer. Laat het afkoelen en zet de schaal tenminste 1 uur in de koelkast alvorens het gerecht te serveren.

Bron: studentculinair op smulweb

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht