Toast met zalm en gepocheerde eieren
Toast met zalm en gepocheerde eieren

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 2 superverse eieren
  • 2 witte boterhammen
  • mooie plakken gerookte zalm
  • rucola
  • wat fijn geknipte sprietjes bieslook
  • azijn
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

 

Bereidingswijze:
Breng in een diepe pan water aan de kook, voeg een scheutje azijn toe.
Breek een ei in 1 kopje.
Maak een draaikolk in het zacht borrelende water.
Laat de eieren voorzichtig in de draaikolk glijden. Zet het gas wat lager, zodat het water niet kookt, maar simmert rond de 90°C. Laat de eieren (afhankelijk van de grootte van de eieren) ±3-5 minuten garen. Steek intussen uit elke boterham een mooie cirkel. Rooster de ronde boterhammen, bestrijk ze met (truffel) mayonaise en leg hierop enkele blaadjes rucola en dan de plakken zalm.
Haal de eieren met een schuimspaan uit het water, laat ze drogen op wat keukenpapier, en leg ze op de zalm.
Bestrooi met zout en versgemalen peper en de fijn geknipte bieslook.

Bron: Dagrecept door Janny van der Heijden uit het Haarlems Dagblad

FacebookTwitterEmailPrint

2 reacties op “Toast met zalm en gepocheerde eieren

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht