Een heel mooi groente gerecht

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingredienten: voor 4 personen

  • 500 gr. broccoli
  • 1 dl droge witte wijn
  • 8 stevige tomaten
  • peper
  • 1/2 el boter
  • 75 gr. Danish blue
  • 2 el Parmezaanse kaas

Voorbereiding:
Oven voorverwarmen op 200°C

Bereidingswijze:
Broccoli in stukjes/roosjes snijden. In pan met 1/2 dl water en de wijn, broccoli in ca. 8 min. gaar koken. Van tomaten kopje afsnijden en met theelepel uithollen. Binnenkant bestrooien met zout en peper. Tomaten omgekeerd op bord laten uitlekken. Ovenschaal (waar de tomaten naast elkaar inpassen) invetten. Broccoli afgieten en pureren. Danish blue in stukjes snijden en door broccoli roeren, op smaak maken met peper. Tomaten vullen met puree en in ovenschaal zetten. Parmezaans kaas erover strooien.
In midden van oven in ca. 15 min. heet en goudbruin laten worden

Bron: tonia op Smulweb.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht