Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediƫnten: voor 2 personen
250 gr truffelravioli
200 gr groene aspergetips
1 prei, in dunne ringen gesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
50 gr gezouten roomboter en evt. een extra klontje voor de aspergetips
1 citroen
parmazaanse kaas(schaafsel)
zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:
Verhit de roomboter in een koekenpan en roerbak de prei en knoflook op laag vuur. Rasp de gele schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet, dit is bitter) en voeg dit toe aan de prei en knoflook. Knijp de helft van de citroen uit in de roomboter en zet het vuur wat hoger.
Breng een pan met ruim (zout)water aan de kook. Kook de ravioli op aanwijzing van de winkel of verpakking, giet af en laat uitlekken.
Roerbak de aspergetips kort in roomboter met een snufje zout of gril ze in een grillpan. Doe de ravioli bij de botersaus en roer door.

Serveertips:
Serveer de pasta warm met daarop de aspergetips en maak het af met wat parmazaanschaafsel en vers gemalen zwarte peper. Ook erg lekker met burrata met parmaham, erwtjes en munt als shared-(voor)gerecht.

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht