Het lekkerst natuurlijk met verse tuinbonen in het tuinbonenseizoen. Koop vooral jonge tuinbonen met kleine bonen; die zijn het fijnst van smaak.

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 3 a 4 kg verse tuinbonen
  • paar scheutjes melk
  • zout
  • mespuntje bonekruid
  • 100 gr mager rookspek
  • 1 zomerprei

Voorbereiding:
Breek de schil van de tuinbonen en wip met de duim de bonen eruit. Doe de bonen direct in water met een scheutje melk om de kleur mooi blank te houden. Breng ruim water met een scheutje melk, wat zout en het bonekruid aan de kook. Kook hierin de tuinbonen in 15-30 minuten gaar. Oudere, dikke tuinbonen hebben een kooktijd van ong. 30 minuten. Proef dus regelmatig even of ze al goed zijn. Snij het spek in kleine blokjes. Maak de prei schoon. Snij de prei in dunne ringen en was ze goed.

Bereidingswijze:
Bak het spek langzaam bruin en knapperig. Giet eventueel wat van het spekvet af. Doe de preiringen bij he spek en bak ze even mee. Giet de tuinbonen af en schep het spek-preimengsel erdoor.

Bron: anjad2 op Smulweb.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht