Zeer verrassend varkensvlees wat maar bij weinig mensen op tafel komt. De fijne structuur en bijzondere malsheid zou je in ieder geval 1 keer moeten ervaren. Succes gegarandeerd!

Varkenswangen, knolselderijpuree, geroosterde worteltjes en lamel-aardappeltjes
Varkenswangen, knolselderijpuree, geroosterde worteltjes en lamel-aardappeltjes

Bereidingstijd: langer dan 2 uur

Ingrediënten: voor 4-6 personen

  • 1 kg varkenswangen (zonder zwoerd)
  • 2 el olijfolie
  • zeezout en zwarte peper
  • 2 a 3 klontjes boter
  • 1 gehakte ui
  • 1 gehakte winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij, gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 mg heldere honing
  • 5 a 6 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • enkele takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 125 ml rode wijn
  • 750 ml kokende kippenbouillon (liefst zelfgemaakt)

Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 150 graden.
Bestrooi de varkenswangen met zout en peper en bak ze in een braad/jus pan in olie twee minuten per kant.
Op laatst een klontje boter erbij doen. De wangen op een bord leggen.
In dezelfde pan de groenten in een minuut of acht goudbruin bakken.
Tomatenpuree een minuutje meebakken. Honing, steranijs en kruidnagels toevoegen, als het mengsel borrelt van het vuur nemen.
Voeg de wangen met eventueel vocht, de kruiden, de wijn en de bouillon toe.
De wangen moeten net onderstaan.
Deksel op de pan en 2 á 2 1/2 uur in de oven zetten tot het vlees zacht is, af en toe omroeren.

De wangen uit de pan scheppen en apart leggen.
De inhoud van de ovenschaal door een zeef in een pan gieten en het vocht goed uit de groenten drukken.
Het vocht tot 1/3 inkoken, het moet wat stroperig worden. Eventueel naar wens op smaak brengen.

De varkenswangen doorwarmen in de saus.

Serveertips: Lekker met knolselderijpuree

Bron: gebaseerd op een recept van Slagerij van der Zon

FacebookTwitterEmailPrint

2 reacties op “Varkenswangen

  1. De varkenswangen zijn heel bijzonder. Zacht van smaak en fijn van structuur. De saus die erbij is, smaakt romig zacht. Een delicatesse!!!

  2. Hallo!
    Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

    Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

    Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
    Breng ons een bezoek!

    Groetjes Magdalena
    Volrecepten.nl

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht