Bereidingstijd: Langer dan 2 uur

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 4 grote uien
  • 1 kilogram runderlappen (gewoon schouderlappen)
  • 75 gram boter
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels azijn,
  • 1 flesje trappistenbier (Westmalle)
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kruidnagel
  • 1 theel gedroogde tijm
  • 2 sneetjes bruinbrood
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper

Bereidingswijze:
Pel en snipper de uien. Snijd de runderlappen in blokjes. Verhit de boter in een grote braadpan, bak het vlees op hoog vuur rondom bruin en bestrooi het met zout en peper. Neem het vlees dan met een schuimspaan uit de pan. Fruit de uien circa 3 minuten in het achtergebleven bakvet. Voeg de suiker en de bloem toe en bak die ongeveer 1 minuut zachtjes mee. Voeg de azijn, het bier, het laurierblad, de kruidnagel, de tijm en het vlees toe. Laat het mengsel aan de kook komen en laat het op heel zacht vuur circa 1 uur zachtjes stoven. Verwijder intussen de korstjes van het brood en besmeer het brood met mosterd. Leg het met de mosterdkant op het vlees en laat het 30 minuten mee sudderen. Schep het vlees om, zodat het brood het vleesmengsel gaat binden. Stoof het in ongeveer 11/2 uur verder zachtjes gaar.

Bron: www.etenengenieten.nl

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht