Worteltaart met mascarponecrème
Worteltaart met mascarponecrème

Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:

Voor de worteltaart:

  • 150 gram roomboter, gesmolten
  • 1 winterpeen, fijngeraspt (± 350 gr)
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram walnoten (fijngehakt) of rozijnen of een combinatie hiervan
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 4 tl kaneel
  • taartvorm of cupcake-blik

Voor de topping:

  • 75 gram roomboter (op kamertemperatuur!)
  • 100 gram mascarpone (op kamertemperatuur!)
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-essence (1 zakje vanillesuiker kan evt. ook)

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm of cupcake-blik in. Voor de zekerheid kun je er ook nog bakpapier inleggen.

Bereidingswijze:
Doe de gesmolten boter, geraspte wortel, suiker, eieren, walnoten of rozijnen, sinaasappel rasp, kaneel en een snuf zout in een kom en meng met een garde of handmixer. Zeef het bakmeel en doe dit in de kom en mix goed door. Roer de rozijnen erdoorheen. Giet het beslag in je taartvorm.
Bak de worteltaart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten; check daarna of de cake gaar is (bijvoorbeeld met een satéstokje, het stokje moet er schoon uitkomen). Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.

Tijd voor de mascarponecrème! Zorg dat de 75 gram roomboter zacht en op kamertemperatuur is, maar niet gesmolten, zoals bij de taart hierboven beschreven. Doe de zachte boter samen met de mascarpone, poedersuiker en vanille-essence in een kom en klop met een mixer. Er moet een mooie, gladde maar dikke crème ontstaan. Als de cake is afgekoeld, kun je de mascarponecrème over de cake smeren met een paletmes of lepel. Een beetje slordig mag best! Zet de cake een kwartiertje in de koelkast om de crème op te laten stijven.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht