Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 500 g zuurkool
  • 2 tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 150 g walnoten
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 el honing
  • 1 el suiker
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes platte peterselie
  • 4 tortilla’s
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:
Tomatenrelish:
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Voeg de suiker, azijn en een scheutje water toe en laat circa 4 minuten indampen. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Zuurkool:
Verwarm circa 5 minuten in een pan, iet de zuurkool af en .

Walnoten:
Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.

Zuurkoolwraps:
Meng in een kom de crème fraîche en de honing.
Pluk en hak de peterselie fijn.
Verwarm de tortilla’s volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verdeel de zuurkool, tomatenrelish, crème fraîche, peterselie en de walnoten over de wraps. Rol de wraps op en serveer.

Serveertips:
Heerlijk met een biologische tussenrib karbonade (2 kleuren-karbonade)

Bron: 24kitchen.

FacebookTwitterEmailPrint

2 reacties op “Zuurkoolwraps met een tomatenrelish en crème fraîche

  1. Zuurkool en tortilla is voor mij niet echt een combinatie die ik zelf zou verzinnen, dus dat moest ik proberen. Ongelofelijk lekker, dat gaan we zeker vaker eten!

  2. Heeeeeeerlijkkkkkk!!! Makkelijk & snel!
    Heb het nu al een paar keer gemaakt en het blijft een succes!
    Iedereen waar ik het tot nu toe voor heb gemaakt vindt het verrassend lekker!
    Yammmmmmm! 🙂

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht