Bereidingstijd: Langer dan 2 uur

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 600 gr runderlappen
  • 1 grote ui
  • 1 flinke wortel in plakken gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 1 middelgrote aardappel in blokjes
  • 100 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 jeneverbessen
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 rode spaanse peper
  • peper/zout

Bereidingswijze:
Braad de runderlappen (liefst sucadelappen) rustig aan in de roomboter
tot ze lichtbruin zijn. Leg het vlees in een stoofpan samen met de
bouillon, rode wijn, ui, wortel, aardappel, bleekselderij, peper,
zout jeneverbes, laurierblaadjes en het takje rozemarijn.

Laat dit geheel minimaal 2,5 en liefst 3,5 uur (afhankelijk van de kwaliteit van het vlees) pruttelen op een zo laag
mogelijke stand. Voeg zonodig nog wat bouillon of rode wijn toe als het vlees niet meer onder staat.

Lekker met gekookte aardappels en peultjes met stukjes wortel en een klontje roomboter.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht