Burrata met gegrilde sinaasappel en vadouvan vinaigrette

Bereidingstijd: 45 – 60 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 1 grote bol burrata
  • 2 sinaasappels in partjes
  • 1/2 kopje grof gehakte pistachenoten

voor de vinaigrette:

  • 0.5 dl olijfolie extra vierge
  • 1 tl vadouvan kruiden (Jonny Boer)
  • 1 el rijstazijn
  • 1/2 tl honing

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 175˚ C en klop de ingredienten voor de vinaigrette in een kom zodat de honing en kruiden goed zijn opgelost. Proef even of de verhoudingen naar wens zijn, voeg zonodig nog wat extra kruiden en een snuffeltje zout toe en zet deze apart.

Schil de sinaasappels en snij de partjes er uit zonder de vliesjes. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met olijfolie. Ze moeten tussen 20 en 30 minuten in de oven tot ze een bruin randje krijgen zodat ze lekker gekaramelliseerd zijn.

Bereidingswijze:

Laat de burrata enigszins op kamertemperatuur komen en snijd deze in grote stukken die je in een (liefst zwart) schaaltje verdeelt. Klop de vinaigrette nog een keer door en sprenkel het over de burrata. Pas op, niet teveel want het mag natuurlijk niet overheersen. De heerlijk romige smaak van de burrata moet wel intact blijven. De gegrilde sinaasappel, nog een beetje warm, leg je op de burrata en strooi daarover de gehakte pistachenoten. Eet dit met een dessertlepel.

Door het contrast met de zoetzuren vadouvan-vinaigrette en de citrus geeft het geheel een smaakexplosie waar je delizioso tegen zegt.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *