Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 3-4 personen

  • 350 gram lychees
  • 3 el Cointreau
  • 100 gram rijstebloem
  • 50 gram gemalen kokos
  • 30 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 dl kokosmelk
  • 1,5 dl melk
  • 2 el zonnebloemolie
  • geraspte schil van 1 limoentje
  • slagroomijs of caramelijs

Voorbereiding:
Dit recept is goed voor 6 grotere flensjes of 8 kleinere, neem dan een kleinere koekenpan.
Pel de lychees en snijd ze doormidden en de helften nog eens doormidden. Schenk er de Cointreau overheen en laat een uurtje intrekken in de koelkast.

Bereidingswijze:
Meng de rijstebloem, kokos, suiker, eieren, kokosmelk en melk tot een glad beslag. Vet een koekenpan in met wat olie en verhit die. Schep er een juslepel beslag in en laat dit uitvloeien over de bodem. Bak het flensje tot de bovenkant droog is, keer het om en bak de andere kant goudbruin. Laat het flensje op een bord glijden. Bak zo nog 5 flensjes. Vouw de flensjes in vieren. Leg op elk bord twee flensjes schuin op elkaar en schep er de in Cointreau gemarineerde lychees naast en 2 bolletjes ijs erbij. Garneer met de limoenschilletjes en een partje limoen.

 

Bron: Nederlandse zuivelorganisatie.

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht