Bereidingstijd: 30-60 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen
2 kg witte asperges (6-7 asperges per persoon)
1 el zout
klontje roomboter
8 eieren
200 g ham, naar keuze
platte peterselie

Voor de gesmolten boter:
150 g roomboter

Voorbereiding:
Leg de asperges voor het schillen 15-30 minuten in koud water, zodat ze zich vol kunnen zuigen met water. Neem ze uit het water. leg ze plat op een keukenplank en schil ze met een speciale aspergeschiller of een dunschiller vanaf zo’n 2-3 cm onder de kop van boven naar beneden. Schil de asperges heel nauwkeurig. Breek 2-3 cm van de (houterige) onderkant af. Doe ze in een pan en doe er zoveel koud water bij dat ze goed onder staan. Voeg zout en het klontje boter toe.
Kook de eieren hard (± 10 minuten). Pel de eieren, halveer ze en haal de eidooiers eruit. Maak de eidooiers fijn en houd ze apart. Was en droog de peterselie en hak deze fijn. Hak ook de eiwitten fijn en meng het met de peterselie.

Bereidingswijze:
Breng het water aan de kook en laat de asperges 8 minuten koken, neem de pan van het vuur en laat de asperges met de deksel op de pan in het hete kookvocht 10-15 minuten verder garen (afhankelijk van de dikte).
Controleer na 10 minuten de gaarheid door met een vork in de onderkant te prikken of de asperges gaar zijn. Ze moeten zacht zijn, maar niet papperig. Haal de asperges uit het kookvocht, laat ze uitlekken en houd ze warm door ze op een bord boven een pan met kokend water te leggen.
Smelt de roomboter langzaam in een klein pannetje. Serveer de asperges met een garnituur van opgerolde plakken ham, het eiwit/peterselie mengsel, de fijngehakte eidooiers en de gesmolten boter.

Serveertips:
Heerlijk met een stukje zalm, gebakken aardappeltjes en een glaasje Riesling of Vin d’Alsace.

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht