Blote billetjes in het gras

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 3-4 personen

  • 1 kg kruimige aardappels, geschild
  • 50-60 g boter
  • 400 g vers gesneden snijbonen
  • ± 250 g gare witte bonen naar keuze
  • 1 el grove mosterd
  • ± 6 takjes vers bonenkruid, fijngeknipt
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes

Bereidingswijze:
Kook de aardappels gaar en stamp er met wat kookwater, zout en de helft van de boter een smeuïge puree van. Kook de snijbonen in 5 minuten beetgaar in water met zout. Giet ze af. Spoel de witte bonen uit pot of blik in een vergiet onder de kraan af en laat ze uitlekken. Verwarm de witte bonen met de rest van de boter, de mosterd en het bonenkruid zachtjes in een pan. Schep de snijbonen en lente-ui er voorzichtig door en laat nog even meewarmen. Breng op smaak met zout en peper en serveer met de aardappelpuree.

Serveertips:
Lekker met een slavink.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *