Broodstengels
Posted On 27 april 2014
Serveertips:
Serveer de stengels nog warm met de volgende tapenades in schaaltjes erbij:
- Geroosterde paprika met ansjovis en kappertjes
- Blauwe kaas, room en pijnboompitjes
- Kikkererwten, zongedroogde tomaten en peterselie
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten: voor 8 personen
- 1 pak broodmix
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn of Italiaanse kruiden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 losgeklopt ei
- sesamzaadjes en/of maanzaadjes
Bereidingswijze:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar dan met toevoeging van rozemarijn en met olie i.p.v. boter. Kneed goed door en laat minstens een keer rijzen. Verwarm de oven voor op 200℃. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol hiervan lange dunne stengels. Bestrijk ze met een kwastje met ei en bestrooi ze met zaadjes. Bak ze in circa 15 minuten gaar en bruin.
Bron: Boodschappen