Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 6 personen

  • 1 limoen
  • 50 gr blamke hazelnoten, gehakt
  • zout en versgemalen peper
  • 125 gr boter
  • 1 kg haricots verts, afgehaald

Voorbereiding:
Boen de limoen schoon. Snijd een paar reepjes van de schil voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht. Meng rasp en sap, de hazelnoten en de peper door de boter.
Schep de boter op vershoudfolie en vorm er een rolletje van. Leg dit tot gebruik in de koelkast (dit kan een dag van te voren).

Bereidingswijze:
Kook de haricots verts met zout beetgaar in 5-6 minuten. Giet ze af. Snijd de boter in plakjes en leg ze op de boontjes. Garneer met limoenreepjes.

Serveertips:
Lekker bij hertenbiefstuk, varkenshaas of kalkoen.

Bron: Boodschappen 12-2011.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *