Hemelse spruitjes met mango en gember
Posted On 23 maart 2014
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten: voor 4 personen
- 600 gr kleine spruitjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 flinke teen knoflook, geperst
- Stukje gember, ca. 5 cm gesnipperd
- 1 rijpe mango, in blokjes van 2 cm
- Halve tl paprikapoeder
- 2 el gembersiroop of sweet chilisaus (iets pittiger)
- 50 g (on)gezouten pecannoten
Bereidingswijze:
Breng een pan met water en zout aan de kook, voeg de spruiten toe en laat ze in ca. 5 á 6 minuten beetgaar worden. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken. Verhit de olijfolie op hoog vuur in een koekenpan. Bak hierin de ui en voeg na 3 minuten de knoflook en gember toe. Temper het vuur en laat dit ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Voeg de spruiten toe en roerbak alles nog ca. 3 minuten. Strooi de paprikapoeder en gembersiroop erover en bak de mango nog 1 minuutje mee. Breng op smaak met een beetje zout en peper en bestrooi met noten.
Serveertips:
Heerlijk wintergerecht.