onze eigen pasta salade
Posted On 12 juni 2016
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: voor 2 personen
- 200 g. pasta (schelpjes of minipenne)
- 1-1½ prei in flinterdunne ringen gesneden
- 200 g. gerookte zalm in snippers
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- pijnboompitjes
- ± 7 zongedroogde tomaatjes in smalle reepjes gesneden
- 40 g rucola, grof gesneden
- olijfolie
- 2 el. yogonaise (of 1 el. yoghurt en 1 el. mayonaise)
- Italiaanse kruiden
- witte wijn
- 1 el. citroensap
- zout en versgemalen peper
Bereidingswijze:
Kook de pasta volgens de verpakking, giet af, spoel met koud water na en laat verder afkoelen.
Bak de prei met de Italiaanse kruiden en de knoflook in olijfolie. Blus het af met witte wijn. Giet dit af, maar bewaar het kookvocht. Laat de prei afkoelen.
Rooster de pijnboompitjes. Maak de dressing voor de salade door 1 el. van het kookvocht van de gebakken prei te mengen met de yogonaise en de citroensap. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng de pasta met de dressing, zalm, zongedroogde tomaatjes en rucola. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.
Serveertips:
Erg lekker met een Italiaans broodje en een glaasje witte wijn.