Pasta met gerookte zalm en groene asperges
Posted On 27 januari 2013

Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten: voor 2 personen
- 125 gram pasta
- 200 gram gerookte zalm
- 2 sjalotjes (gesnipperd)
- ½ bolletje knoflook (fijngehakt)
- 200 gram groene asperges
- 2 eetlepels boter
- 5 eetlepels sherry
- 1 theelepel tomatenpuree
- 125 ml slagroom
- 1 bosje dille (fijngehakt)
- zout & peper
Voorbereiding:
Snijd de asperges in stukken van 3 cm, houd de kopjes even apart.
Bereidingswijze:
Verhit de boter in de pan en bak de sjalotjes en de knoflook ca. 3 minuten, voeg de aspergestukjes erbij en bak nog een minuut of 5 voor je ook de aspergekopjes toevoegt. Roerbak nog een minuut of 5 , doe dan ook de sherry, de tomatenpuree en de slagroom erbij. Warm dit even lekker door, en breng op smaak met zout & peper.
Voeg nu de zalmsnippers toe en serveer direct als het goed genoeg is verwarmd. Strooi er eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas over