Stifado
Posted On 21 december 2014
Een heerlijke Griekse stoofschotel, en makkelijk te maken.
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten: voor 4 personen
- 750 g sukade/riblappen
- 750 g uien, ik neem wat kleinere (of cocktail) uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 blikjes gepelde tomaten (800 g)
- 2 laurierblaadjes
- ¾ theelepel gemalen piment
- 1 kaneelstokje
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 1,5 dl rode wijn
- 1 dl olijfolie
- 1 theelepel honing
- 1,5 dl water
- zout en zwarte peper naar smaak
Voorbereiding:
Snij het vlees in dobbelsteentjes, uien in stukjes ( cocktail uien halveren) en knoflook in dunne plakjes. Bak de uien apart in koekenpan ( 15 minuten).
Bereidingswijze:
Verhit de olie in de braadpan; vlees rondom bruin bakken. Strooi zout en peper erover. Bak kort de knoflook mee en voef tomaten en specerijen toe. Bak alles 1 minuut.
Doe azijn,wijn,honing en 1,5 dl water in de braadpan en breng aan de kook. Stoof 2 uur met deksel op de pan op laag vuur.
Doe de uien erbij en 3 kwartier laten sudderen.
Serveertips:
Met rijst of gekookte aardappelen.
Bron: receptenhoek op smulweb.