Thaise pittige dipsaus

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 6 gesnipperde sjalotjes
  • 2-4 el gesnipperde verse rode pepers
  • 2 gesnipperde korianderwortels
  • 2 tl garnalenpasta
  • 2 el bruine suiker
  • 2 el vissaus
  • ¼ kopje koud water

Bereidingswijze:
Snipper 2 teentjes knoflook en doe ze met 2 stengels citroengras, 6 gesnipperde sjalotjes, 2-4 el gesnipperde verse rode pepers en 2 gesnipperde korianderwortels in een droge koekenpan.
Roerbak alles op een laag vuur voor 5 minuten en laat het mengsel afkoelen. Doe het in een keukenmachine met 2 theelepels garnalenpasta en 2 eetlepels bruine suiker. Roer steeds 20 seconden en schraap daarna de zijkanten van de machine schoon.
Ga door tot het een glad mengsel is. Voeg 2 eetlepels vissaus en een ¼ kopje koud watertoe en roer de saus glad. Wil je een dunner sausje, voeg dan nog eens een ¼-½ kopje water toe.
Je kunt dit sausje in een afgesloten bakje 1 maand in de koelkast bewaren.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *