Tiramisu

Je zult in Italië geen tiramisu vinden met slagroom erin!
Hier dus het meest traditionele en ongecompliceerde tiramisu recept. Succes gegarandeerd!
Bereidingstijd: 10-20 minuten
Ingrediënten: voor 4 tot 6 personen
- cacaopoeder
- 1 pak lange vingers
- 1 kopje hele sterke koffie
- 1 flinke scheut Amaretto
- 3 hele verse eieren
- 3 eetlepels basterdsuiker
- 250 gr. mascarpone
Voorbereiding:
Splits de eieren en klop het eiwit stijf.
Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer de mascarpone erdoor.
Daarna samenvoegen en voorzichtig met een lepel door elkaar roeren, zodat het mengsel luchtig blijft.
Meng de koffie met de amaretto.
Bereidingswijze:
Neem een schaal en bedek de bodem 1 dun laagje ei/mascarpone mengsel, leg hier een laag lange vingers op die je eerst heel licht in het koffie/amaretto mengsel hebt gedoopt en strooi er vervolgens een laagje gezeefde cacao op. Dit herhalen. De bovenste laag moet ei/mascarpone mengsel met cacao zijn. Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan, maar beter nog is het 1 dag van tevoren klaar te maken.
Heerlijk met een flinke klodder slagroom ernaast.