Witlof van Passard

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 2 struikjes witlof
  • 1 Granny Smith appel
  • gezouten boter

Bereidingswijze:
Smeer een koude platte pan in met gezouten boter. Snijd de witlof in de lengte doormidden. Tussen de blaadjes doe je vervolgens flinterdunne plakjes Granny Smith. Laat wat bakpapier als deksel fungeren, dit is subtieler dan een volledig afsluitend deksel. Zet de pan op laag vuur en als het vocht verdampt is, gaan de natuurlijke suikers met de boter vanzelf karamelliseren. Denk erom het vuur laag te houden, wat later kunt u het hoger draaien. De kernen van de witlof houden de blaadjes bij elkaar, dus pas na het garen verwijderen

Bron: Robert Kranenborg – Hermus & Zandstra

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *