Zweedse Stamppot

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 4 personen

  • 250 g gerookte zalm
  • 1/4 liter yoghurt
  • 1 kg aardappels
  • verse dille
  • zakje gesneden andijvie (je kent ze wel)
  • eieren (4 stuks)
  • rode paprika

Voorbereiding:
Snij de rode paprika in stukjes. Snij de zalm in reepjes. Hak de dille fijn.

Bereidingswijze:
Kook de aardappels gaar. Maak er samen met de yoghurt (ja, echt waar) een frisse aardappelpuree van. Roerbak de paprika. Meng de zalm, paprika, dille en natuurlijk de andijvie door de aardappelpuree. Verdeel de stamppot over vier borden. Bak 4 spiegeleieren.

Serveertips:
Leg op ieder bord een spiegelei op de stamppot. Smökelök!

Bron: pronkjewail4u op Smulweb

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *