Zowel kinderen als volwassenen vinden ouderwets gestoofde rodekool nog altijd het lekkerst. Gestoofde rodekool is eenvoudig te bereiden, maar het kost wel even tijd.

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 25 g boter
  • 1 ui
  • laurierblaadje
  • kaneelstokje
  • 1-2 kruidnagels
  • 1 el suiker
  • 300 g rode kool
  • 1 glas rode wijn
  • scheut rodewijnazijn
  • 1 appel

Bereidingswijze:
Smelt de boter en fruit hierin de gesnippere uit zachtjes glazig met het laurierblaadje, kaneelstokje, de kruidnagel(s) en de suiker. voeg na 5 minuten de gesneden rodekool toe. Schenk er een glas rode wijn en een scheut rodewijnazijn bij en laat de rodekool afgedekt 45 minuten zachtjes stoven. Leg na 20 minuten een geschilde appel in stukken op de rodekool.

Serveertips:
Gestoofde rodekool kan in de koelkast goed bewaard worden en wordt zelfs lekkerder, omdat de smaken goed kunnen intrekken.

Bron: Allerhande

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht