Gefrituurde risotto met Hollandse garnalen, mozzarella, paprika en dragon

Bereidingstijd: 1 uur
Ingrediënten: voor 4 personen
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 3 el. olijfolie
- 300 gr. risotto
- 800 ml. visbouillon
- 200 ml witte wijn
- 3 buffel mozzarella ‘s, in 12 plakken
- 200 gr. Hollandse garnalen
- 2 el. dragonblaadjes
- 2 rode paprika’s
- 1 eiwit
- frituurolie/vet
- paneermeel
Bereidingswijze:
1. Fruit de sjalot zachtjes in de olie en roer er daarna de risotto doorheen. Breng de visbouillon me de wijn aan de kook. Schenk de bouillon er in gedeelten bij, schenk de volgende scheut pas toe als de vorige door de rijst is opgenomen.
2. Blijf voortdurend roeren maar op een voorzichtige manier om de korrels niet te breken. Breng de risotto op smaak met zout , peper, 4 plakken mozzarella, de garnalen en de helft van de (fijngesneden) dragon. Laat afkoelen.
3. Verwarm de oven voor op 220℃ . Bedek de paprika met aluminiumfolie en gaar in 20 minuten. Laat afkoelen en verwijder daarna de schil en snijd de paprika een smalle reepjes.
4. Verhit de frituurolie/vet tot 180℃ . Frituur de rest van de dragonblaadjes en laat op keukenpapier uitlekken. Vorm de risotto in platte ballen, wentel door het losgeklopte eiwit en vervolgens door het paneermeel. Frituur de risottoballen goudbruin. Serveer de risottoballen met de rest van de mozzarella, paprika en gefrituurde dragon.
Bron: Topkoks voor thuiskoks, No. 03.