Griekse Bloemkool munt en yoghurt
Posted On 20 april 2014
Verbazingwekkend veel smaak met een beperkt aantal ingrediënten.
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Ingrediënten: voor 2 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote bloemkool
- 1 theelepel hele komijnzaadjes
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
- Griekse yoghurt
- 1/4 kop verkruimelde feta (optioneel)
- gehakte verse muntblaadjes
- evt. granaatappel zaden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (400°F)
Verdeel de bloemkool in hapklare roosjes
Meng roosjes in een ingevette ovenschaal met olijfolie, komijnzaad, peper en zout
Bereidingswijze:
Zet bloemkoolroosjes 20 tot 30 minuten in de oven, totdat de bloemkool gaar is
Meng de feta met de yoghurt met de staafmixer (optioneel). Indien geen feta wordt gebruikt: voeg een snufje zout toe aan de yoghurt
Serveertips:
Bestrooi bloemkoolschotel met munt en granaatappel zaden.
Bron: inkyxl op Smulweb.