Hachee
Lekker ouderwets
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Ingrediënten: voor 4 personen
- 500 g runderlappen
- 500 g uien
- 75 g boter
- 1 laurierblad
- 1 kruidnagel
- 2 el azijn
- 25 g bloem
- zout en paper
Bereidingswijze:
Bestrooi de runderlappen met zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en schroei de runderlappen dicht. Laat de runderlappen rondom bruin bakken.
Snijd de uien in grove stukken. Voeg ze toe aan het vlees en laat ze meefruiten.
Haal het vlees uit de pan en snijd het in kleine blokjes. Doe het terug in de pan en voeg het laurierblad, de kruidnagel en de azijn toe. Roer de aanbaksels los met ½ likter water.
Laat alles aan de kook komen , draai het vuur laag en leg de deksel op de pan.Laat het vlees ongeveer 2 uur stoven tot het zacht is.
Verwijder het laurierblad en de kruidnagel. Leng de bloem aan met wat van het stoofvocht. Roer dit door de rest van het stoofvocht om de saus te binden.Breng de saus op smaak met zout en peper of voeg 1-2 bouillonblokjes of 1 el juspoeder aan het stoofvocht toe.
Serveertips:
Lekker met gekookte aardappelen en gestoofde rode kool
Bron: Margriet kookboek