Marokkaanse spruitjes
Posted On 15 januari 2013
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Ingrediënten: voor 2 personen
- 250-300 gram spruitjes
- 2 teentjes knoflook
- 8 gedroogde abrikozen
- 25 ml olijfolie
- ½ theelepel kaneelpoeder
- 75 ml ongezoet sinaasappelsap
- evt wat witte wijn
Voorbereiding:
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
snijd de knoflook in dunne plakjes of hak deze fijn.
Halveer de abrikozen.
Bereidingswijze:
Fruit opeen laag vuur de knoflook in de olijfolie, tot deze licht bruin kleuren.
Voeg het kaneelpoeder toe.
Voeg de spruiten, abrikozen en sinaasappelsap toe en breng op smaak met peper en zout.
Dek de pan af en laat de spruiten in ca. 15 minuten gaar stoven. Schep ze regelmatig om.
Als het wat te droog word, leng het aan met sinaasappelsap of witte wijn
Serveertips:
Lekker met couscous en een balletje gehahkt of gebakken kipfilet