Thaise curry

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten: voor 2 personen

  • 3 theekopjes (pandan)rijst
  • scheutje zonnebloemolie
  • 3 ons rundvlees
  • ca. 1 eetlepel rode currypasta
  • blikje cocosmelk
  • takje thaise basilicum
  • stronkje Laos
  • 5 citroenbladeren
  • scheutje vissaus
  • 4 thaise aubergines
  • stukje palmsuiker
  • half kopje water

Hulpmiddelen:
pan voor de rijst
klein pannetje om curry in te bakken
scherp mes
roerspatel
rasp (voor palmsuiker)

Voorbereiding:
Snijdt de Laos in guldendikke plakjes (je hebt er zo’n 5 plakjes van nodig. Snijdt het vlees in reepjes. Snijdt de aubergines in guldendikke plakjes.

Bereidingswijze:
Verhit in het kleine pannetje de olie, bak hier gedurende enkele minuten de currypasta in aan. Voeg het halve kopje water toe. Voeg het vlees toe en laat dit even dichtsudderen. Voeg de Laos, citroenbladeren en een half blikje cocosmelk toe. Laat gedurende 5 minuten de boel op laag vuur doorkoken (niet te hard, anders schift de cocosmelk en wordt de curry zuur). Voeg aubergine en basilicum toe en voeg naar eigen smaak de rest van de cocosmelk, de vissaus en palmsuiker (raspen)toe. Laat nog even doorpruttelen
Kook ondertussen de rijst

Tips: in plaats van beef zijn ook kip of gamba’s een erg lekker alternatief

Bron: Batanwaru op smulweb

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *