Bereidingstijd: 10-20 minuten

Ingrediënten: voor ongeveer 100 g curry pasta
15-17 gedroogde kleine rode chilipepers
5-9 gedroogde grote rode chilipepers
1 theel. grof zeezout
1 theel. fijngehakte galanga
1 eetl. in dunne ringen gesneden citroengras (alleen het witte deel)
1 theel. fijngehakte kaffirlimoenschil
1 theel. fijngehakte korianderwortels
2 eetl. fijngehakte knoflook
4 eetl. dunne ringen gesneden sjalotjes ( ca. 2-3 sjalotjes)
7 korrel pepers, verse gemalen
1 eetl. korianderzaad, geroosterd en daarna vers gemalen
1 theel. komijnzaad, geroosterd en daarna vers gemalen
1 theel. garnalenpasta

Bereidingswijze:
Verwijder de zaadjes van de gedroogde chilipepers. Laat de chilipepers in water weken totdat ze zacht zijn. Giet ze af en hak ze grof.
Doe de chilipepers en zout in een vijzel en stamp ze goed samen. Voeg galanga, citroengras, kaffirlimoenschil en korianderwortels toe en stamp alles tot een pasta.
Voeg knoflook, sjalot, peper, korianderzaad, komijnzaad en garnalenpasta toe en stamp ze goed door elkaar, tot het mengsel een gladde pasta vormt.

Je kunt ook als hulp een staafmixer gebruiken. Ik doe altijd alles eerst in een vijzel goed stampen en daarna het mengsel in een mengbeker en verder pureren met staafmixer totdat het een gladde pasta vormt.

Tips: Bewaren in een luchtdicht afgesloten potje in de koelkast (ca. 2 week houdbaar).
Of bewaren in een ziplock zak (plet het geheel totdat de zak plat is) en sluit de zak goed en bewaar het in de vriezer.

Bron: Piyawadee

FacebookTwitterEmailPrint

Reactie achterlaten

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

verplicht